Här hittar du olika sammanställningar av itf Automationsdagar 1988-2013 (De första 25 verksamhetsåren)

itf Automationsdagar arrangeras årligen sedan 1988. Då tog Dag Björklöf, itf:s dåvarande ordförande, initiativet till den nu så väletablerade kombinationen av en högintressant konferens och en informativ "table-top"-utställning och med rika möjligheter till nätverkande.

Genom att konferensen också ger rika möjligheter till sociala kontakter, inte minst i samband med den populära konferensmiddagen, har itf:s medlemmar här tillgång till ett starkt koncept, men det kan naturligtvis fortfarande utvecklas.

Har du synpunkter på Automationsdagarna så skicka gärna ett e-brev till kansliet eller till någon i styrelsen. Det kan vara ros eller ris.
Skicka gärna förslag på vad du tycker skulle kunna finnas på föredragsprogrammet nästa år.
Styrelsen är speciellt intresserade av användarerfarenheter av alla de slag, men är medvetna om att en del ny och spännande teknik kan vara intressant att höra om, även om det inte kommit ut till industrin ännu.

I den bifogade sammanställningen hittar du uppgifter om alla de 25 konferenserna, var och när de hållits, var middagarna hållits och vilken underhållning som då erbjöds. Vidare finns alla teman (>134 st), alla föredrag (nära 700) och alla föredragshållare (540) sammanställda, liksom alla utställare (>165st) genom åren.


KOMMENTARER:

 

 • Föredragstitlarna är ibland en sammanslagen version av i programmet angivna över- och under-titlar.
 • En del TEMA- och Föredragstitlar med väldigt långa namn har förkortats något i denna sammanställning.
 • Om två eller flera föredragshållare i programmet angivits under samma titel, har de fått "dela på" det angivna föredraget.
  I dessa tabeller står det bara en person (Föredragshållare/Moderator) på varje rad- i det fall det angivits två föredragshållare/moderatorer, så upptar föredraget/sessionen således två rader.
  (Medförfattare anges normalt inte i programmet, bara den/de som faktiskt framför föredraget)
 • Föredrag och föredragshållare är de som anges i det tryckta programmet (Föredraget kan således ha hållits av en annan, eller ställts in).
  (Vanligen anges föredragshållaren utan yrkestitel, och företagets namn på ett relativt informellt sätt.) N.N. markerar föredrag där föredragshållare ej angetts i det tryckta programmet.
 • Det angivna företaget är (naturligtvis) det företag som föredragshållaren representerade när programmet trycktes.
 • Under 25 framgångsrika Automationsdagar har c:a 695 föredrag och paneldebatter hållits kring ett 130-tal olika teman
 • Inte mindre är 540 olika personer från långt fler än 300 företag, högskolor andra organisationer har medverkat som föredragshållare.
 • Den populära mini-utställningen växte snabbt till att omfatta runt 30-40 utställande företag vid varje konferens.
 • I sammanställningen har sammanförts utställare som varit "samma" från år till år, även om de under årens gång har bytt namn då och då.
 • Utställarna har i sammanställningen angetts med det senast registrerade namnet (Exempelvis är Valmets utställarår inkluderade i Metsos)
 • De på detta sätt "konsoliderade" utställarna representerar åtminstone 165 olika företag och organisationer (många flera om man skulle räkna företagen var för sig).
 • Det finns en handfull "gränsfall" som gör att antalsräkningen kan diffa någon enhet här eller där, men det är svårt att undvika.
 • Slutligen förtjänar det att påpekas att den sammanställda informationen främst baserats på de tryckta programmen, eventuella ändringar som skett efter tryckningen har inte påverkat sammanställningen (utom under de senare åren då vi kunnat utgå från det uppdaterade programmet på nätet).

 

ITF, Instrumenttekniska Föreningen, bugar djupt och tackar varmt alla utställare, föredragshållare och åhörare, som bidragit till succén.


Har du synpunkter på sammanställningen, eller hittar något fel någonstans,
skicka gärna ett brev till mig, Ake.Hansson på adressen Epost till Åke Hansson

Vi är även tacksamma för om du tipsar oss om ett tema, ett föredrag eller en föredragshållare som du gärna skulle vilja höra på nästa års Automationsdagar! Skicka ett e-brev så fort du kommer på något, annars är det lätt att glömma bort det...;-)