VI HÄLSAR TVÅ NYA LEDAMÖTER VÄLKOMNA TILL STYRELSEN I ITFautomation

- den idella föreningen för dig som är intresserad av att utvecklas inom professionell automation och mätteknik

Erik Molin - ny sekreterare

 

Marit Jerpenberg - Ny ledamot

Erik Molin - Ny sekreterare

-

Marit Jerpenberg - Ny ledamot

Marit Jerpenberg

Marit gick med i föreningen redan år 2000. Hon arbetar nu som försäljningsingenjör för gasanalys på Alnab Armatur. Distriktet sträcker sig från södra Sverige och upp till Värmland.

Marit växte upp i Haugesund i Norge. Hon har sin grundläggande ingenjörsutbildning från universitetet i Stavanger. Hennes yrkesverksamhet spänner över ett brett fält.

- Jag har arbetat på Mongstad Raffinaderi utanför Bergen innan jag flyttade till Sverige där jag började som arbetsledare på ett stort byggföretag. Efter att ha kompletterat med en yrkesutbildning inom marknadsföring, ekonomi och försäljning så arbetade jag en tid med försäljning av armaturer i västra Sverige. Men snart kom jag in på instrumentering och gasanalys och har arbetat med det sedan dess. Sedan 2002 hos Alnab. Numera är mitt fokus helt på gasanalys, stoftmätning och rökgasflödesmätning.

Marit är 52 år och bor nu med sin man i Mölnlycke (mellan Göteborg och Landvetter). Tre söner är vuxna och utflugna ur boet. På fritiden blir det gärna en promenad i skogen eller pyssel i trädgården.

Slutligen frågar jag Marit varför hon nu valt att engagera sig i föreningens arbete som ledamot i styrelsen.

- Jag har alltid tyckt att det är roligt att arbeta med automation och mätteknik och jag vill gärna arbeta för att få fler människor att engagera sig i föreningens aktiviteter. Och inte minst vill jag gärna arbeta för att få in mer kvinnor i branschen.

Erik Molin

Erik är 53 år och har arbetat med mät- och styrsystem för processindustrin i hela sitt yrkesverksamma liv. Först hos en större systemleverantör, senare som konstruktör/projektledare hos flera större konsulter i branschen och även under en period som chef för ett platskontor inom affärssystemvärlden.

- Som person är jag en entreprenör och drivs av att utveckla, så 2004 startade jag min egen konsultverksamhet under namnet ”ForsCon” med SSG i Sundsvall som huvudkund. Men jag driver också en ”SelfStorage” verksamhet och tillsammans med min hustru Susanne, en firma för import av viner från Italien. – säger Erik.

- Jag har under mina år som anläggningskonstruktör och verksam inom affärssystemvärlden sett hur viktiga data går förlorade under anläggningens olika faser, och speciellt i steget mellan projekt och förvaltning. Sedan många år brinner jag för att driva fram en lösning på det problemet och har just nu fått möjligheten att driva ett projekt, LCDM ”Life Cycle Data Management” tillsammans med SSG, som kan vara starten på detta.

Även privat har Erik många järn i elden och arbetar förutom med om- och tillbyggnad av föräldrarnas stuga även med ett hobbyprojekt i form av en sommaröppen restaurang vid stugan. De tre barnen är alla utflugna.

Övriga förändringar i styrelsen

Som ordförande i föreningen omvaldes Rickard Lycke, Preem, för en ny mandatperiod om två år.

Eftersom Swen Ytterman annonserat att han inte avser att ställa upp för omval när hans nästa mandatperiod går ut 2020 beslöt årsmötet att utse Lennart Johansson till ny Kassör i föreningen för att på så sätt erhålla en smidig övergång

Avgående styrelseledamöter, Ingela Ottfalk och Kenth Edin avtackades varmt av årsmötet för sina fina insatser i styrelsearbetet under de gångna åren.

 

ITF AUTOMATIONSDAGAR 2019

ITF:s årliga stora utbildningssatsning inom automationsområdet äger rum på Scandic Infra City i Upplands Väsby (strategiskt beläget mellan Stockholm och Arlanda).

TID: (5)-6-7 Februari 2019
(tisdag)-Onsdag-Torsdag vecka 6

Styrelsen är i full gång med förberedelsearbetet. Har du förslag på teman, föredragsämnen eller föredragshållare, tipsa gärna styrelsen (genom menyvalet ovan eller genom ett mejl till kansliet).

Inbjudan till utställare skickas i början av hösten till tidigare inbjudna företag. Kontakta gärna kansliet för att säkerställa att ni nås av inbjudan även i år (speciellt om ni inte tidigare fått inbjudan eller om ni bytt personal/mejladresser)Är du tekniklärare?

Styrelsen har beslutat att vid behov subventionera medlemsskapet för tekniklärare inom relevanta utbildningsområden. Kontakta kansliet för mer information.

Genom ett medlemsskap i itf håller du dig uppdaterad på utvecklingen i branschen genom att du regelbundet får tidningen Automation som medlemsförmån samt att du träffar andra automationsintresserade under föreningens fortbildningsaktiviter.Är du redan medlem i Itf?

Då har du möjlighet att erbjuda föreningens möjligheter till nya medlemmar. Menyvalet hittar du ovan - men du måste först logga in som medlem. Ju fler vi är, desto starkare blir vårt nätverk och desto effektivare kan vi bli i våra yrkesroller och inte minst stärker det föreningens arbete med att lyfta automationens roll i företagen, i samhället, och inte minst inom utbildningssektorn. En stark automationsutbildning stärker den framtida kompetensförsörjningen inom vår bransch.

Har du glömt ditt lösenord så använder du enkelt funktionen "Glömt lösenord" ovan. Du anger bara din aktuella mejladress och får snart ett mejl till den adressen med ett engångslösenord som måste utnyttjas inom en begränsad tid, och sedan ändras av dig till ett nytt som bara du känner till.TIPSA Itf

Under menyvalet "TIPSA Itf" ovan har du alltid möjlighet att tipsa itf om olika saker.

Du kan även tipsa styrelsen om vad som helst av intresse, exempelvis om personer som du tror skulle vilja delta i arbetet med att vidareutveckla föreningen och dess arrangemang.

Du kan även tipsa om intressanta bidrag inför nästa års automationsdagar (effektivast under perioden maj-augusti) eller ge förslag på mottagare av itf Automationspris.

 

  

Nytt från våra Nordiska systerföreningar.

Vår Norska systerförening, NFA, erbjuder ett brett utbildningsprogram inom automation - Läs mer om aktuella kurser och konferenser här.

Vår Finska systerförening heter SAS, (Suomen Automaatioseura ry / Finlands Automationssällskap rf). Den mesta informationen är på finska.

Vår Danska systerförening, DaU, är en del av den danska arbetgivarföreningen.