Till Programmet       Programfolder 2015 (uppdateras EJ)      Till elektronisk anmälan         

V Ä L K O M M E N   till   ITF  A U T O M A T I O N S D A G A R    2 0 1 9          

De effektiva fort- och utbildnings-dagarna för dig som arbetar med professionell automation och mätteknik.

Bild från ITF Automationsdagar 2017

Itf Automationsdagar är sedan över trettio år mötesplatsen där du tillsammans med kollegor i din egen och angränsande branscher tar del av de senaste erfarenheterna från automationsingenjörer på fältet och de senaste nyheterna från leverantörer och konsulter. 

Under konferensen träffar du automationsexperter (och blivande automationsexperter) från hela landet och de flesta branscher. Där bygger du ett värdefullt nätverk som hjälper dig att bli effektivare i ditt arbete.

Föredrag av erkända experter varvas med gott om tid för att diskutera automationsfrågor med likasinnade under pauserna i utställningshallen och under den uppskattade konferensmiddagen.

En NYHET för 2019 är det separata utbildningsspåret som erbjuder en fokuserad utbildning inom tre olika områden. Den riktar sig till dig som vill ta del av tips och idéer från automationsingenjörer med mångårig erfarenhet av de utmaningar som man möter när man arbetar "mitt i processen" (se vidare nedan).


ITF AUTOMATIONSDAGAR 6 - 7 februari 2019 på Scandic InfraCity i Upplands Väsby (Strategiskt beläget invid motorvägen mellan Arlanda och Stockholm)


PROGRAMMET ÄR PUBLICERAT OCH ANMÄLAN HAR ÖPPNAT + LÄS MERA OM BOKA BOENDE HÄR


 

Spännande och nyttiga utbildningssessioner

Konferensprogrammet är publicerat på föreningens hemsida. Det tryckta programmet medföljer som bilaga till tidningen Automations decembernummer. En pdf-version av det tryckta programmet kommer att publiceras på denna plats så snart det färdigställts.

Nytt UTBILDNINGSSPÅR under Automationsdagarna

En nyhet för AD2019 är att de traditionella utbildningssessionerna kompletteras av ett separat utbildningsspår. Varje utbildning ges under två tillfällen under Automationsdagarna för att ge dig möjlighet att komponera ihop det personliga utbildningsprogram som passar dig bäst. Notera att antalet utbildningsplatser är begränsat och kräver föranmälan i samband med din registrering till konferensen.

De utbildningar som erbjuds 2019 är:

  • Grundläggande reglerteknik med Tomas Eriksson på Optimation

  • Tomas kommer att dela med sig av praktiskt tillämpbar reglerkretskunskap. Vad är en reglerkrets? Regulatorns funktioner och parametrisering. Hur optimerar man en reglerkrets? Kursen riktar sig både till dig som arbetat flera år ute i processen och till dig som är relativt ny. I denna kurs kommer du att få en ny syn på hur reglerkretsar i en fabrik fungerar "i verkligheten" och få tips på hur man kan utnyttja dem optimalt.
  • Flödesmätning i teori och praktik med Anders Å Andersson på Fagerberg

  • Anders har skrivit flera böcker i ämnet industriell mätteknik. Han kommer i denna kortkurs att dela med sig av sin mångåriga erfarenhet av industriell mätteknik. Det handlar bl.a. om grundläggande mätteknik, krav på onoggrannhet, olika typer av flödesmätare och deras för- och nackdelar. Kursen riktar sig till dig som vill öka din förståelse för hur industriell mätteknik fungerar i processen och vilka krav som bör ställas på den.
  • Så instrumenteras ett flödesschema med Lennart Johansson på pidab

  • Lennart arbetar ofta i projekt där processingenjörens krav och förhoppningar på bästa sätt skall omsättas till en instrumentlösning. Vad är det processingenjören behöver ha (egentligen). Val av instrumenteringsnivå och noggrannhet. Vilken typ av mätprincip är lämplig? Är det krav på säkerhet eller ATEX? Hur ser omgivningen ut ? Inomhus, ute, kallt, varmt ?

En översikt av de olika sessionerna och presentationerna hittar du här

En kortare beskrivning av innehållet i fortbildningsessionerna och kurserna hittar du här

Bland övriga programpunkter märks...

  • ITF Automations Medlemsmöte - För medlemmar i föreningen
  • Utställarkväll i utställningshallen - Du och dina kollegor minglar och utbyter spännande erfarenheter med varandra och med utställarna. Här lär du känna såväl "grannar" som konkurrenter i branchen.
  • Den 'obligatoriska' konferensmiddagen med prisutdelning och underhållning - För alla besökare och utställare (föranmälan på nätet)

I utställningshallen träffar du kollegor och representanter för ledande automationsföretag i landet

Utställare per 2019-01-18

Inträdet till Utställningen är öppet till kl 18.00 den första konferensdagen och till kl 13.00 den andra konferensdagen. 
Önskar du bara besöka utställningen anmäler du dig kostnadsfritt på nätet  (Kryssa i "Besöker endast utställningen", Ange sedan "Utställning" som ordernummer: du behöver inte ange några faktureringsuppgifter).

Inbjudan att ställa ut är skickad till registrerade kontaktpersoner hos tidigare utställare och tidigare inbjudna. 
Om ni får nya kontaktpersoner eller om ert Företag/Organisation inte ställt ut tidigare, vänligen kontakta kansliet för att få Er inbjudan.


Itf Automationspris

Sedan över ett decennium uppmuntrar itf förtjänta automationare och ungdomar/lärare med intresse för teknisk utbildning genom att under Automationsdagarna dela ut itf:s fina automationspris. Vare sig du vill visa uppskattning för en erfaren kollega, en tekniklärare eller en student, så kan du ge förslag på lämpliga mottagare under menyvalet "Tipsa ITF" ovan. Eller skicka ditt förslag, med en kort motivering till kansliet. Informera gärna lärare och elever på din lokala automationsutbildning om denna möjlighet.

Prisceremonin för 2019 stöds av Endress+Hauser , PiiA , Rejlers Sverige och SIEMENS som guldsponsorer samt Emerson och ProcessIT Innovations som silversponsorer.

Kontakta gärna kansliet för mer information om hur Ert företag kan stödja itf i föreningens strävan att höja medvetenheten om Automationens betydelse för Sverige och för företagens internationella konkurrenskraft. 

  

Planerar du besöka Hannovermässan?

Genom ett samarbete med HANNOVER MESSE’s svenska representant, Trade Fair Agency, kan vi erbjuda dig som medlem i ITF Automation ett kostnadsfritt entrékort till mässan. Entrékortets värde är ca 700 kr (70 Euro) och gäller för mässans alla dagar.Du hämtar ditt kostnadsfria entrékort HÄR . (Erbjudande gäller så länge lagret räcker)ITF Automationspris

Det är lagom tid att fundera över lämpliga mottagare av ITF Automations fina pris för 2020.

Priset instiftades redan 2005 och syftet är framför allt att lyfta området "professionell automation" i samhället i stort, i företagen, och inte minst bland dagens ungdomar, framtidens automationare.

Lämna ditt förslag så snart som möjligt under menyvalet "TIPSA ITF" eller genom ett mejl till kansliet eller till någon i styrelsen.

Tänk även på att du kan föreslå lärare eller elever vid relevanta utbildningar som mottagare av ITF AutomationsPris.


 

Flyer ITF Automationsdagar

FlyerHär kan du ladda ner en flyer med årets planerade teman och nyheter.

Skriv gärna ut den och lämna till kollegor, kunder och andra intressade.

 


 

Är du tekniklärare?

Styrelsen har beslutat att vid behov subventionera medlemsskapet för tekniklärare inom relevanta utbildningsområden. Som sådan tekniklärare kan du också erbjudas ett förmånligt specialpris till Automationsdagarna.  Kontakta kansliet för mer information.

Genom ett medlemsskap i itf håller du dig uppdaterad på utvecklingen i branschen. Du får regelbundet får tidningen Automation som medlemsförmån.  På föreningens aktiviteter träffar du andra automationsintresserade.Är du redan medlem i Itf?

Logga in först så går det enklare att anmäla dig till ITF Automationsdagar.

Har du glömt ditt lösenord så använder du enkelt funktionen "Glömt lösenord" ovan. Du anger bara din aktuella mejladress och får snart ett mejl till den adressen med ett engångslösenord som måste utnyttjas inom en begränsad tid, och sedan ändras av dig till ett nytt som bara du känner till.Är du inte medlem i Itf?

Under anmälan har du möjlighet att ansöka om medlemskap i föreningen. Då kan du omedelbart tillämpa medlemspris till föreningen aktiviteter.TIPSA Itf

Under menyvalet "TIPSA Itf" ovan har du alltid möjlighet att tipsa itf om olika saker.

Du kan även tipsa styrelsen om vad som helst av intresse, exempelvis om personer som du tror skulle vilja delta i arbetet med att vidareutveckla föreningen och dess arrangemang.

Du kan även tipsa om intressanta bidrag inför nästa års automationsdagar (effektivast under perioden maj-augusti) eller ge förslag på mottagare av itf Automationspris.

 

  

Nytt från våra Nordiska systerföreningar.

Vår Norska systerförening, NFA, erbjuder ett brett utbildningsprogram inom automation - Läs mer om aktuella kurser och konferenser här.

Vår Finska systerförening heter SAS, (Suomen Automaatioseura ry / Finlands Automationssällskap rf). Den mesta informationen är på finska. - Läs mer om de finska Automationsdagarna på engelska här.

Vår Danska systerförening, DaU, är en del av den danska arbetgivarföreningen.