V Ä L K O M M E N   till   ITF  A U T O M A T I O N S D A G A R    2 0 1 7

Den effektiva fortbildningen för dig som arbetar med professionell automation i någon form

Scandic InfraCity, med konferensdelen till höger om hotellet

Itf Automationsdagar är sedan nästan trettio år plattformen där du tillsammans med kollegor i din egen och angränsande branscher tar del av de senaste erfarenheterna från automationsingenjörer på fältet och de senaste nyheterna från leverantörer och konsulter.

Under konferensen träffar du automationsexperter (och blivande automationsexperter) från hela landet och de flesta branscher. Där bygger du ett värdefullt nätverk som hjälper dig att bli effektivare i ditt arbete.

Föredrag av erkända experter varvas med gott om tid för att diskutera automationsfrågor med likasinnade under pauserna i utställningshallen och under den uppskattade konferensmiddagen.


 ITF AUTOMATIONSDAGAR 25-26 JANUARI 2017 på Scandic InfraCity

i Upplands Väsby (invid motorvägen mellan Arlanda och Stockholm)

 


PROGRAMMET ÄR PUBLICERAT OCH ANMÄLAN HAR ÖPPNAT + LÄS MERA OM BOKNING AV BOENDE HÄR


 

Spännande och nyttiga utbildningssessioner

Programfolder 2017 (uppdateras EJ)En bläddringsbar kopia av det tryckta programmet hittar du här till vänster. Notera att det publiceras som det trycktes - eventuella uppdateringar görs sedan i webbprogrammet.
Programmet medföljer som bilaga till tidningen Automations december och distribueras per post till alla medlemmar i föreningen. Ytterligare ex kan rekvireras från kansliet eller skrivas ut från pdf-länken på sidan med webbprogrammet.Sessionledarnas sammanfattning av de olika sessionerna

 • Så påverkar morgondagens kompetensbehov dagens utbildning (Sessionsledare: Ylva Alexandersson, itf / Etec)
  Svensk industri står inför stora utmaningar. Digitalisering och teknikutveckling driver på industrins redan höga omställningstakt ytterligare. Svensk industri ska vara ledande inom den digitala utvecklingen. Kompetensförsörjningssystemet ska möta industrins behov och främja dess långsiktiga utveckling.  
 • Med rätt mätprincip, installation och kalibrering, blir mätningen bättre (Sessionsledare: Rickard Lycke, itf / Preem; Swen Ytterman, itf)
  I detta grundläggande och breda avsnitt behandlas "hela kedjan" från olika mätningar till ventilens viktiga roll. Detta med en inriktning som passar väl in för nyare instrumentare som vill lära sig mer om mätning och reglering, men som även riktar sig till de lite mer erfarna som vill vässa sina kunskaper ytterligare. I sessionen behandlas även en av processindustrins svåraste och mest komplexa aktivitet, nämligen felsökning i våra mätsystem. Här krävs både bred kunskap och riskmedvetenhet.  
 • Nyheter inom Industriell IT, för processindustrier och fastigheter (Sessionsledare: Krister Forsman, itf / Perstorp Specialty Chemicals )
  Industriell IT är ett allt viktigare område inom processindustrin. I det ingår både MES-tillämpningar och IT-säkerhet för styrsystem och överordnade system. Här finns föredrag som adresserar IT-säkerhet för styrsystem, intressanta aspekter av vad man kan göra i de överordnade systemen, och "gamification", dvs hur vi kan tillgodogöra oss vad som sker i spelindustrin.  
 • Utmanande mätningar och nya mättekniker ger nya idéer (Ingela Ottfalk, itf / OmniProcess; Peter Wallin, itf / Bosch Rexroth)
  Att man använder nya teknologier till annat än de var tänkta för sker allt som oftast. Inom denna session lyfter vi några teknologier för att se vad de kan göra inom processindustrin.  
 • Uppgradering av befintliga processtyrsystem möter framtidens krav (Sessionsledare: Arne Lerstorp, itf / Alprotek Automationskonsult)
  Flera av våra processtyrsystem installerades på 80-talet. Flera av dessa utför sitt arbete i det dolda men på grund av ålder så måste en plan upprättas över hur dessa på sikt skall bytas ut. Hur tar vi vara på arvet, men ändå försöker blicka framåt men hänsyn till framtidens krav på våra automationssystem. Även olika upphandlingsformer och kvalitetsaspekter kommer att behandlas.  
 • Från havet via en arkitekt till yttre rymden (Sessionsledare: Arvid Åhrberg, itf / LKAB)
  Den här sessionen har tillkommit för att ge kunskap, inspiration och för att öppna upp helt nya tankebanor.  

Bland övriga programpunkter märks...

 • itf Medlemsmöte - För medlemmar i Instrumenttekniska föreningen
 • Utställarkväll i utställningshallen - Du och dina kollegor minglar och utbyter spännande erfarenheter med varandra och med utställarna
 • Den obligatoriska konferensmiddagen med prisutdelning och underhållning - För alla besökare och utställare (föranmälan på nätet)

 

I utställningshallen träffar du kollegor och representanter för ledande automationsföretag i landet

Inträdet till Utställningen är öppet till kl 18.00 den första konferensdagen och till kl 13.00 den andra konferensdagen.
Önskar du bara besöka utställningen anmäler du dig kostnadsfritt på nätet  (Kryssa i "Besöker endast utställningen", Ange sedan "Utställning" som ordernummer: du behöver inte ange några faktureringsuppgifter).

Aktuell utställarlista per 2016-12-13

Alnab Armatur
BTG Instruments
CiDRA Minerals Processing Inc.
Corona Control
Elektronix
Endress+Hauser
Erichs Armatur
Euromekanik
Items
Mentor Communications
Omniprocess
Optimation
Pepperl+Fuchs
Rossing & Jansson
Rotork Sweden
Siemens
SPCI/Svensk Papperstidning
Tidningen Automation
WAGO

 

 

 


Inbjudan att ställa ut är skickad till registrerade kontaktpersoner
hos tidigare utställare och tidigare inbjudna.
Om ni får nya kontaktpersoner eller om ert Företag/Organisation inte ställt ut tidigare, vänligen kontakta kansliet för att få Er inbjudan till nästa år


 

Itf Automationspris

Sedan över ett decennium uppmuntrar itf förtjänta automationare och ungdomar/lärare med intresse för teknisk utbildning genom att under Automationsdagarna dela ut itf:s fina automationspris. Vare sig du vill visa uppskattning för en erfaren kollega, en tekniklärare eller en student, så är det hög tid att skicka in ditt förslag till pristagare inför 2017. Skicka ditt förslag, med en kort motivering till kansliet. Prisceremonin för 2017 stöds av Rejlers och SIEMENS som guldsponsorer samt ProcessIT Innovations som silversponsor.

Kontakta kansliet för mer information om hur Ert företag kan stödja itf i föreningens strävan att höja medvetenheten om Automationens betydelse för Sverige och för företagens internationella konkurrenskraft.